Frankrike – Bourgogne (Ekologiskt)
Guy Chaumount
av många som världens främsta vinområden.
ypperligt mousserande vin ”Cremant de Bourgogne” enligt champagne metoden som utgör ett utmärkt alternativ till många av sina
namnkunniga konkurrenter i norr.
passion och orubblig vilja för att utifrån naturens förutsättningar producera storslagna viner.
den andra delen av odlingarna som ligger i Givry varifrån de vita vinerna kommer med sin för området karakteristiska lakritsbouquet.
kemikalier och vinerna är gjorda utan tillsatser, ofiltrerade för maximal smak.
växterna,reglerar rotsystemets tillväxt och optimerar druvornas tillväxt.
Röda viner
Bourgogne Côte Chalonnaise 2011
Frankrike – Champagne
R&H Lamotte
en champagne full av kraft men som ändå är sammetslen och elegant vilket är R&M Lamotte’s signum.
Verksamheten grundades 1844 i hjärtat av Champagne, i den lilla byn Domaine du Village i Champillon nära Epernay som är huvudorten
i Champagne.
Odlingarna ligger i grand cru byn Aÿ och i Champillon samt Dizy som båda har premier cru status vilket utgör en utmärkt grund för en
utsökt Champagne.
Produktionen är endast 20 000 flaskor per år och går då företrädesvis till en skara trogna Lamotte kunder men vi är mycket stolta att
kunna erbjuda en begränsad volym av denna utsökta champagne till den svenska marknaden.
Premier Cru Brut 
Champagnen får mogna mellan 2,5 till 4år på flaska vilket bidrar till en utsökt struktur och en elegant fyllighet med R&H Lamotte’s speciella stil..
I vinet märker man det genom den koncentration som finns i den mogna frukten och den höga syran som balanserar vinet perfekt.
En generös textur med inslag av citrus, äpple, torkad frukt och rostat bröd.
30% Chardonnay, 45% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier
Premier Cru Rosé de Saignée Brut 
Resultatet blir en champagne som har ett överflöd av rena röda frukter, smakrikt med en friskhet, komplexitet och utsökt balans.
Champagnen får mogna mellan 2,5 till 3år på flaska vilket bidrar till en utsökt rosé.
100% Pinot Noir
Grand Cru Blanc de Noir Brut
Baserat på förstklassiga Pinot Noir druvor från Aÿ som inledningsvis får jäsa och mogna i små ekfat, följt av minst 3 års flasklagring som har skapat en champagne med en välutvecklad stil och en karaktäristisk brödighet.
Pinot Noir ger vinet struktur och elegant fyllighet med toner av citrus, hallon och mineraler.
Ett vin att njuta av nu eller lagra länge.
100% Pinot Noir
Frankrike – Languedoc (Naturvin)
Château de Cabriac
Här hittar vi Château de Cabriac. Vingården ligger i appellationen Corbières i Languedoc.
Landskapet är magnifikt, bergigt och tidvis ödsligt, speciellt i den södra delen.
Här finns ruiner av Katarernas försvarsslott från 1100- och 1200-talet, byggda på svindlande höga bergstoppar.
Château de Cabriac ligger vid foten av Alaric berget och nedanför i dalen flyter floden Aude. Norr om Audes ligger Minervois,
med sina kullar som går upp till Cevennes bergskedja och berget Montagne Noire. Tillsammans ger detta ett skydd för medelhavets
varma vindar och influenser från Atlanten. Det karga och torra landskapet som framförallt består av märgel (kalkhaltig lera),
kalksten och sandsten ger förutsättningar för viner med bra syra.
Röda viner
Grenache 
Grenache är något av en doldis. Man ser inte ofta namnet på etiketten eftersom den sällan används på egen hand. Men det händer och som i detta fall med mycket gott resultat.Druvan har ett tunt skal och mognar sent på växtsäsongen men samlar på sig mycket socker som bidrar till en lite högre alkoholnivå.Cabriac’s Grenache har en intensiv aromatisk profil med mogen frukt, inslag av torkad frukt och örtiga och kryddiga toner. En mycket fruktig och fyllig smak med mjuka tanniner. Smakerna domineras av körsbär, hallon, björnbär med toner av kryddor. Går bra till smakrika kötträtter av nöt, vilt, lamm, fläsk, krämiga pastarätter och mustiga vegetariska grytor samt hårda ostar.
100% Grenache
Syrah
Den tjockskalliga prestigedruvan Syrah som generellt ger mörka viner, ibland nästintill svarta och nästan alltid fylliga viner. I Languedoc får Syrah ofta en stil som skiljer sig från övriga Frankrike och då främst Rhône-dalen där den är mycket vanlig. Det blir mindre charkuterier och tjära och mer intensiv frukt och kryddor, vilket även är fallet med Cabriac’s Syrah. En tilltalande arom med en blandning av frukter som blåbär, svarat vinbär och skogshallon med inslag av vitpeppar och komplexa mognadstoner med multnande löv. Smaken är kraftig med en fyllig karaktär med balanserade tanniner. Kryddigt pepprig, örtigt med koncentrerat inslag av svarta vinbär, peppar, lakrits och viol.
100% Syrah
Pinot Noir
Druvan är en av världens mest svårodlade och svårarbetade druvor men också en av de mest älskade för sin fantastiska kvalitet. Precis som i vingården krävs det en varsam hantering av pinot noir även i vinkällaren. Viktigt är att man är försiktig när man ska laka ur tanniner, färg och aromer från skalen under jäsningen och här har Cabriac utvecklat en egen metod för att få vingårdens unika signum i balansen mellan färg aromer och tanniner. Aromen och smaken som möter oss i glaset är en lyckad mix av två världar och stilar. I ett och samma vin bjuds man på den eleganta smaken av Bourgogne, kombinerat med den mer rustika känslan av södra Frankrike.Doften är en härlig blandning av hallon, skogsbär, kryddor och inslag av viol. Smaken är likväl rund som elegant och man kan känna inslag av harmoniska bäraromer med hallon, blåbär/björnbär med violtoner och balanserade tanniner. Resultat är ett vin med karaktär som förenar generös frukt med både kraft och fräschör.
100% Pinot Noir
Vita viner
Viogner
Ett fylligt och aromatiskt vin med en fruktig blommig smak och inslag av aprikos, gula päron, kryddor, apelsinskal och vita blommor. Druvan är inte helt lätt att ha med att göra med och passar inte i alla odlingsklimat. Den vill ha värme och sol för att mogna, men behöver kylas ner ibland för att inte mogna allt för snabbt vilket är odlingsförutsättningar som delar av Cabriac’s vingårdar kan erbjuda. Det är dessutom viktigt att skörda druvan vid exakt rätt tidpunkt för att inte gå miste om druvans bästa egenskaper. Viognier är med andra ord en druva som kräver sin vinmakare och inget för den som vill massproducera vin. Man kan förenklat beskriva detta vin som en stor smakupplevelse, ett fylligt vin med lena syror och runda smaker.
100% Viogner