Kvalitetsviner från Bourgogne (Ekologiskt)
Bourgogne kräver säkert ingen presentation för det flesta vinälskare med sin odiskutabla position på vinkartan.
En del av Bourgognes storhet ligger i att man producerar både röda och vita viner i världsklass men även ett ypperligt mousserande vin (Cremant de Bourgogne) enligt champagne metoden som kan mäta sig med många av sina namnkunniga konkurrenter i norr.
I Bourgonge finner vi Domain Guy Chaumont, en vinproducent som i generationer drivits av en passion och orubblig vilja för att utifrån naturens förutsättningar producera förstklassiga kvalitetsviner.
Redan 1965 började man ekologisk odling och blev certifierad 1993.
Alla druvor skördas för hand och det tillsammans med den övriga produktionscykeln har lett till ett balanserat markliv som stärker växterna, reglerar rotsystemets tillväxt och optimerar druvornas tillväxt.
Vingården ligger i Rosey som är lokaliserad inom Côte Chalonnaise området och där de vita vinerna kommer från Givry’s med sin karakteristiska lakritsbouquet.
Röda viner
Bourgogne Côte Chalonnaise 2009
Lagras 18 månader på barriques och på 4000 liters foudres
Bjuder på aromer av körsbär med en silkeslen struktur med måttlig syra och en elegant ekton.
100% Pinot noir
Vita viner
Givry 2010 “Les Plants sont Fleuris”
Lagras 10 månader på barriques
En fin och subtil Bourgogne, fylld med smörig citrus och melon smaker balanserad med en fräsch syra.
100% Chardonnay
Cremant de Bourgogne
Blanc Brut
Rosé Brut
Tillverkas enligt champagne metoden
50% Chardonnay och 50 %Aligoté