Kemikalier i vin – Nej tack!
Ingen har säkert missat den sista tidens skriverier och inslag i TV om kemikalier i vin, en debatt vi välkomnar som förespråkare av ekologiskt vin.
Tyvärr så finns det alltför stora ekonomiska intressen att behålla kemikalieanvändningen för att vi kan förvänta oss någon förändring, såvida inte ni konsumenter börjar protestera med plånboken.
Ett bra vin handlar om ett genuint hantverk kombinerat med en god jordmån och växtplatsens mikroklimat. Att då försöka kompensera avsaknaden av detta med kemikalier med hänvisning till att man måste kunna överleva vittnar bara om att man inte har någon respekt för kunderna.
Tråkigt nog förekommer det allt mer manipulering av främst boxviner för att man ska tillfredställa Systembolagets inköpsspecifikationer, vilket innebär att vinhantverket för dessa viner allt mer börjar likna läskedryckstillverkning.
Vi hoppas att debatten om kemikalieanvändning i vintillverkning fortsätter och att ni kunder får upp ögonen för den rika flora av ekologiska viner som trots allt finns, annars är risken stor att trenden fortsätter och den svenska marknaden kommer att totalt översvämmas av kemikalieboxar.